Mám radost, že se s vámi můžu podělit o třetí výroční zprávu Riotu o diverzitě a inkluzi. Před třemi roky jsme si dali závazek, že budeme veřejně informovat o našem pokroku s cílem stát se rozmanitější a inkluzivnější firmou.

Pokračujeme v pozitivním trendu zastoupení žen, zejména na vedoucích pozicích, přičemž ženy nyní tvoří 25 % naší manažerské rady. Výsledky naší pololetní revize platové rovnosti meziročně nadále nevykazují žádné statisticky výrazné rozdíly v platech pro ženy a nedostatečně zastoupené menšiny v Riotu. Nadále se snažíme dělat kroky při vytváření inkluzivních zážitků pro Riotery, přičemž náš interní index inkluze je nyní na 85 %. Čísla z našich interních anket rovněž potvrzují externí anonymní ankety, jako třeba každoroční dotazník Skvělé pracoviště (z minulého týdne), kde jsme získali certifikát Skvělé pracoviště třetí rok po sobě díky dosud nejvyššímu hodnocení – 95 %! A nakonec naše produkty a obsah nadále využívají rozmanitou optiku, díky čemuž mají hráči ještě více příležitostí vnímat, že jsou v našich hrách zastoupení. Rovněž investujeme více zdrojů do další generace herních profesionálů a tvůrců.

Ačkoliv uznáváme dosažený pokrok a jsme na něj hrdí, pořád máme ještě prostor pro zlepšení a růst. Jednou z konkrétních oblastí je zastoupení nedostatečně zastoupených menšin, zejména ve vedení. Na to se budou soustředit naše týmy pro D&I a získávání talentů.

Tyto uplynulé tři roky patřily v Riotu k těm nejnáročnějším, a přesto nejuspokojivějším, z mé více než 20leté kariéry, kdy pomáhám firmám posílit metody týkající se lidí a kultur, a proto ponesu s těžkým srdcem, že své působení v roli hlavního manažera diverzity skončím. Ačkoliv už se nebudu aktivně účastnit každodenních operací spojených s touto prací, mám radost, že zůstanu jako poradce vedení a zakladatelů Riotu až do konce roku.

Od okamžiku, kdy jsem vstoupila na kampus, jsem Riotu věnovala své srdce a duši, jelikož věřím, že Riot je neuvěřitelné místo s mimořádnými lidmi. Ačkoliv jsem vždy povzbuzovala Riotery, aby o sebe pečovali, došla jsem k závěru, že je na čase, abych se touto radou řídila i já: začít se věnovat radikální péči o sebe. Už jsem si vytvořila plán péče o sebe, který zahrnuje výlet do Amsterdamu a Maroka s dcerou, trávení času s matkou v Chicagu, výlet za meditací, chození do tělocvičny a obnovení vztahů se starými přáteli.

Jakožto pro prvního manažera diverzity v Riotu mi bylo ctí být součástí příběhu Riotu. K Riotu jsem se přidala ve významném okamžiku v historii firmy, kdy jsme čelili několika největším překážkám, a to jak interně, tak externě. Ta cesta možná nebyla vždy snadná, ale nakonec jsme to zvládli a objevili lepší verzi sebe samých, a to je něco, na co můžeme být pyšní. Vybudovali jsme ve firmě skvělý základ a díky velmi schopnému týmu pro diverzitu a inkluzi odcházím s vědomím, že tato práce bude pokračovat. Tým D&I nyní povede Patty Dingle, globální šéfka diverzity a inkluze, která se bude zodpovídat naší hlavní manažerce lidí Emily Winkle. Níže je rozhovor, který jsem měla s Patty, Emily a prezidentem Riotu Dylanem Jadejou o budoucnosti D&I v Riotu a o tom, jak hodláme pokračovat do budoucna:

Během svého působení v Riotu jsem pracovala s několika skvělými lidmi. Za to budu navěky vděčná.  Ráda bych poděkovala celé řadě Rioterů včetně vedení Camp 2, inkluzivním skupinám Riotu a radě Rioterů za jejich vášeň a závazek vůči naší cestě, a naší hráčské komunitě za to, že mě přivítala. Všem z nás doporučuji nadále usilovat o to, abychom do našeho oboru vnesli změnu. Nemůžu se dočkat toho, co budoucnost přinese Riotu i mně. Počkejte si!