OZNÁMENÍ O OCHRANĚ SOUKROMÍ SPOLEČNOSTI RIOT GAMES

Poslední aktualizace: 15. ledna 2020

Vítej u Riot Games! Naše oznámení o ochraně soukromí ti objasní, jaké údaje společnost Riot Games shromažďuje při tvé návštěvě našich stránek nebo při využívání některé ze služeb Riotu, jakož i způsoby, jak tyto údaje můžeme používat nebo sdílet. Popisujeme zde pouze naše vlastní postupy – toto oznámení se nevztahuje na třetí strany, které nevlastníme nebo neovládáme, včetně jiných společností, s nimiž se můžeš setkat v rámci služeb Riotu nebo jejich prostřednictvím (viz Webové stránky a služby třetích stran).

Společnost Riot Games, Inc. má sídlo v Los Angeles. Riot Games, Inc. a její dceřiné společnosti jsou součástí celosvětové skupiny přidružených herních společností se sídly a působením po celém světě (viz Mezinárodní zpracování dat). „Riot Games“ (nebo také „my“ či „nás“ a obdobně) znamená všechny subjekty Riot Games, případně jiné entity, které tvé údaje spravují a odpovídají za ně (podívej se na Kontaktuj nás pro zjištění, o koho jde).

„Služby Riotu“ znamená hry, webové stránky, aplikace a služby, které odkazují na toto oznámení, bez ohledu na to, jakým způsobem se k nim dostaneš, jak je používáš nebo jak s námi komunikuješ, včetně prostřednictvím mobilních zařízení či offline (například telefonicky). Využívání Služeb Riotu se řídí také Podmínkami poskytování služby platnými na území tvého státu (včetně příslušných ustanovení týkající se omezení odpovědnosti za škody, řešení sporů a rozhodného práva). Přečti si prosím toto oznámení celé a ujisti se, že mu rozumíš. Než začneš využívat Služby Riotu, přečti si prosím také Podmínky poskytování služby a ujisti se, že jim rovněž rozumíš a souhlasíš s nimi.

Doporučujeme ti použít interaktivní funkce tohoto oznámení, které tě oznámením provedou. Sepsali jsme také stručná shrnutí obsahující klíčové otázky a informace obsažené v následujících článcích. Nicméně tato shrnutí jsou určená pouze ke zjednodušení a měl/a by sis přečíst oznámení celé vzhledem k tomu, že má přednost v případě jakýchkoliv nejasností nebo rozporů (přečti si tedy celé oznámení pečlivě!) . Pro podrobnosti ohledně konkrétních témat, která tě zajímají, klikni na tlačítko „Rozbalit“. K rychlému přecházení mezi tématy můžeš použít tlačítko „Zpět na začátek“ a níže uvedený Obsah.

Pokud nějaké části oznámení nerozumíš, Kontaktuj nás s dotazy.

Pokud žiješ v Ruské federaci nebo v Turecku, pro další důležité informaci klikni na příslušný odkaz.

Rozbalit vše | Sbalit vše

I. ÚDAJE, KTERÉ SHROMAŽĎUJEME

Shrnutí: Údaje shromažďujeme třemi hlavními způsoby:

  • Některé údaje nám poskytuješ přímo (například založením účtu).

  • Některé zaznamenáváme automaticky (i prostřednictvím technologií jako soubory cookies).

  • Některé získáváme od třetích stran (například od společností provozujících sociální média).
Jednotlivé druhy shromažďovaných informací obvykle závisí na tom, jak s námi interaguješ, například jaké Služby Riotu využíváš a jakým způsobem.



A. Údaje, které nám poskytuješ

Shrnutí: Shromažďujeme údaje, které se nám rozhodneš sdělit nebo jakkoliv poskytnout. Když tě požádáme o poskytnutí údajů, nemusíš nám je sdělit, ale pokud odmítneš, nemusíš pak mít přístup k některým Službám Riotu nebo nebudeš moct jejich funkce využívat naplno.


Rozbalit

Shromažďujeme údaje, které vložíš nebo jiným způsobem poskytneš v rámci používání Služeb Riotu, včetně:

  • Tvé e-mailové adresy, data narození, jména ve hře (např. jména Vyvolávače) a podobných kontaktních údajů (například při zakládání účtu);

  • Tvého uživatelského jména, hesla a ostatních údajů, které nám pomáhají zabezpečit a zajistit přístup ke Službám Riotu (například při přihlášení do našich her nebo na naše webové stránky);

  • Tvého jména a příjmení, fakturační adresy, telefonního čísla, způsobu platby a dalších údajů, které shromažďujeme za účelem zpracování tvých nákupů (například při nákupu bodů Riot Points nebo při nákupu merche v našem obchodě);

  • Tvých údajů za účelem poskytnutí ti podpory, včetně povahy tvého podnětu a informací o tvém účtu nebo podrobností o objednávce (například při žádosti o pomoc prostřednictvím Hráčské podpory);

  • Tvých preferencí, zájmů a obecných demografických údajů (jako například tvé koníčky, oblíbené hry nebo další tebou sdílené údaje, například odpovědi v dotazníku);

  • Údajů, které s námi sdílíš v souvislosti se soutěžemi nebo akcemi (jako například údaje poskytnuté nám při podání přihlášky, prokázání způsobilosti nebo vyzvednutí ceny v případě výhry);

  • Údajů o tvém Riot Games účtu (například upřednostňované nastavení hry, klávesové zkratky, seznam přátel, mistrovství a runové stránky); a

  • údajů, které se nám rozhodneš poskytnout (mohou zahrnovat údaje o tvém zdravotním stavu), abychom ti mohli usnadnit přístup ke Službám Riotu podle tvých specifických potřeb, například pokud jsi neslyšící, nedoslýchavý/á, nevidomý/á nebo zrakově postižený/á.

Služby Riotu zahrnují také sociální funkce jako fóra a chat. Při používání těchto služeb jsou sdílené údaje viditelné i pro ostatní osoby – znamená to, že poskytnuté údaje můžeme shromažďovat a používat (i za účelem uplatňování Podmínek poskytování služby, jak je popsáno níže v Anti-cheat a prevence podvodů a Chat a chování hráčů) a v určitých případech mohou být tyto údaje shromažďovány nebo použity ostatními osobami bez tvého vědomí (například při chatu s dalším hráčem, který streamuje zápas).

Při hraní her pro více hráčů, jako League of Legends, měj na paměti, že některé údaje budou veřejně dostupné i ostatním, například herní statistiky a výkon. Můžeme zaznamenávat hru a související údaje (například jméno Vyvolávače, seznam nákupu ve hře – tzv. build order a aktivita ve hře) a tyto záznamy opětovně přehrávat nebo je ostatním hráčům jiným způsobem poskytovat, a to bez nutnosti tě o tom informovat. Například se hráči mohou při hraní League of Legends navzájem sledovat prostřednictvím Diváckého režimu a my můžeme záznam z hry použít k propagaci Služeb Riotu.

Pokud nám nebo poskytovatelům našich služeb zpřístupníš v souvislosti se Službami Riotu údaje týkající se jiných osob, zároveň tím prohlašuješ, že jsi oprávněn nám tyto údaje poskytnout a dát nám svolení k jejich používání v souladu s tímto oznámením o ochraně soukromí.

Sbalit



B. Údaje, které shromažďujeme automaticky

Shrnutí: Automaticky shromažďujeme některé údaje o tom, jakým způsobem a v jakém rozsahu používáš Služby Riotu a jaké zařízení a software k tomu používáš.


Rozbalit

Příkladem údajů, které obvykle shromažďujeme, jsou údaje týkající se:

  • Tvého používání Služeb Riotu (jako časová razítka, kliknutí, posuny obrazovky, doba prohlížení, vyhledávání, vstupní/výstupní stránky a aktivita a interakce ve hře);

  • Informací o počítači nebo zařízení (například IP adresy, jedinečná ID zařízení, procesní výkon, výrobce a model, jazyk a další místní nastavení, geografická lokace, rozlišení obrazovky a podobná nastavení);

  • Tvého připojení ke Službám Riotu včetně podrobností o síti a používaném softwaru (například druh a verze prohlížeče, název a verze operačního systému, poskytovatel internetového připojení a nastavení předvoleb); a

  • Poskytování Služeb Riotu včetně problémů, se kterými se můžeš setkat (například chyby při načítání a rychlost odezvy).

Můžeme používat technologie jako cookies nebo naše vlastní servery za účelem shromáždění a uchovávání těchto údajů, včetně protokolových souborů (podívej se na Způsob, jakým údaje shromažďujeme).

Sbalit



C. Údaje, které shromažďujeme od třetích stran

Shrnutí: Někdy získáme údaje od třetích stran, které používáme společně s údaji, které shromáždíme my. Pokud například svůj účet na Facebooku propojíš se svým Riot Games účtem, Facebook s námi může sdílet údaje v souladu s oznámením o ochraně soukromí společnosti Facebook a nastavením soukromí na tvém účtu. Facebook s námi také sdílí údaje o tom, jak využíváš naši oficiální stránku a fanouškovské stránky jednotlivých her Riot Games. Od třetích stran například také sbíráme reklamní a analytické údaje k podpoře našich marketingových činností, zlepšení Služeb Riotu a jednodušší vedení reklamních kampaní.


Rozbalit

K doplnění tebou poskytnutých údajů a automaticky shromažďovaných informací můžeme za účelem našich oprávněných zájmů shromažďovat údaje od třetích stran. Například:

  • Údaje od třetích stran získáváme v případě, že využíváš jejich služby související se Službami Riotu (například propojení Facebookového účtu se Službami Riotu prostřednictvím funkce Přidat přátele). Jaké údaje s námi může třetí strana sdílet závisí na tvém nastavení soukromí v její službě - může zahrnovat například tvé jméno, profilový obrázek, pohlaví, věkové rozmezí, uživatelské jméno, jazyk, zemi, tvé přátele a další údaje, které jsi na platformě zpřístupnil/a. Prostuduj si prosím jejich zveřejněné zásady o ochraně soukromí a ujisti se, že ti vyhovuje, co mohou sdílet a případně uprav své nastavení soukromí přímo na jejich stránkách.

  • Od třetích stran sbíráme propagační a analytické údaje k podpoře našich marketingových činností, zlepšení Služeb Riotu a jednoduššímu vedení reklamních kampaní (například zobrazováním více personalizovaných reklam a měřením jejich efektivity). Pro více informací o těchto společnostech přejdi na Analýza a cílený marketing.

  • Údaje od třetích stran shromažďujeme za účelem zjištění, odkud Služby Riotu používáš (například tvou přibližnou polohu na základě tvé IP adresy). To nám pomáhá například zpracovávat nákupy (z důvodu vyhodnocování daňových povinností), zabraňovat podvodům nebo zneužití Služeb Riotu (například identifikace podezřelých transakcí nebo aktivity) a přizpůsobovat ti používání (například zobrazení Služeb Riotu v tvém místním jazyce).

  • Z platforem třetích stran (např. Apple appstore nebo Google Play) obdržíme tvé údaje taky v případě, pokud si stáhneš Služby Riotu (jako aplikaci League Friends) na tvé mobilní zařízení. Tyto informace mohou obsahovat například technické údaje (např. ID zařízení) a skutečnost, že jsi stáhl jednu z našich aplikací.

  • Facebook nám poskytuje údaje o tom, jak využíváš naše fanouškovské stránky na Facebooku. Pro více informací viz Fanouškovské stránky na Facebooku

Sbalit

Zpět na začátek

II. ZPŮSOB, JAKÝM ÚDAJE SHROMAŽĎUJEME

Shrnutí: Kromě údajů, které nám poskytneš ty, zaznamenáváme automaticky společně s našimi partnery i některé údaje o tom, jakým způsobem používáš Služby Riotu a v jakém rozsahu. Tyto údaje můžeme kombinovat s dalšími údaji, které od tebe získáme nebo o tobě sbíráme v souladu s tímto oznámením, a to i za účelem uplatnění Podmínek používání služby a k analytickým a propagačním účelům.



A. Soubory cookies a související technologie

Shrnutí: Naše vlastní servery a technologie jako soubory cookies používáme k automatickému shromažďování a uchovávání informací o tom, jak a prostřednictvím jakého zařízení se Službami Riotu komunikuješ.


Rozbalit

„Soubory cookies“ jsou malé kousky dat, které online služby, jež používáš, ukládají na tvé zařízení za účelem vedení záznamů a identifikace. „Web beacons“ jsou transparentní pixelové obrázky, pomocí kterých používané online služby shromažďují údaje o tom, jak s těmito službami komunikuješ (například když otevřeš e-mail nebo klikneš na reklamu). Obdobné běžné technologie zahrnují například tagy, skripty, lokální sdílené objekty (např. Flash cookies), lokální úložiště (např. HTML5) a související nástroje.

Služby Riotu používají soubory cookies, web beacons a obdobné technologie k automatickému shromažďování, uchovávání a čtení souborů na tvém zařízení. Ty mohou být zprostředkované přímo námi (tj. Riot Games), nebo třetí stranou (tj. jinou společností). Tyto nástroje zajišťují fungování Služeb Riotu a jejich vyšší efektivitu a zaznamenávají údaje o tom, jak s námi interaguješ (podívej se též na Údaje, které shromažďujeme).

Naše servery používáme také v souvislosti s těmito technologiemi za účelem shromažďování údajů o způsobu tvého používání Služeb Riotu a jejich uchovávání v protokolových souborech. Mezi tyto údaje patří například údaje, které nám odesílá tvé zařízení, prohlížeč nebo operační systém při používání Služeb Riotu (ID zařízení, IP adresy a hardwarové nebo softwarové specifikace) a detaily o tvém používání účtu Riot Games (například o jednotlivých funkcích, které používáš, tvých herních činnostech a statistikách a dalších podobných údajích).

Údaje sesbírané prostřednictvím našich serverů a technologií, jako jsou soubory cookies, používáme z několika důvodů s ohledem na oprávněný zájem společnosti Riot Games, třetích stran nebo hráčů, a to například:

  • Ke sledování, zabezpečení a údržbě Služeb Riotu (například kvůli prevenci podvodů);

  • Ke zvýšení tvého komfortu při pohybu na stránkách (například možnost přihlásit se k účtu);

  • K analýze a zdokonalení naší činnosti (například slučování informací o provedených přenosech a způsobech zpracování);

  • K ovládání zobrazování reklam (včetně zobrazování cílených nabídek);

  • K podpoře a posouzení efektivity naší komunikace a účinnosti marketingových kampaní (například zjišťování, zda došlo ke kliknutí na naši reklamu nebo otevření našeho e-mailu);

  • K lepší personalizaci tvé návštěvy a ukládání zvolených předvoleb a nastavení (například zobrazování obsahu v tvém místním jazyce); a

  • K jiným účelům týkajícím našeho vztahu s hráči a poskytování Služeb Riotu v souladu s Podmínkami poskytování služby (včetně zakročení proti podvodům a zajišťování férového herního prostředí, jak je popsáno níže v Anti-cheat & prevence podvodů a Chat a chování hráčů).

Pro více informací o souborech cookies a podobných technologiích, včetně podrobností o tom, jak je spravovat nebo vypnout, si přečti Zásady používání cookies, a též navštiv webovou stránku http://aboutcookies.org/, nebo nahlédni do funkcí ochrany soukromí tvého prohlížeče. Některé způsoby správy tradičních souborů cookies nemusí mít na používání ostatních technologií vliv, ale některé prohlížeče mohou nabízet i své vlastní nástroje k odstranění HTML5. Pro více podrobností o správě Flash cookies klikni sem. Na signály Do Not Track momentálně nereagujeme.

Měj prosím na paměti, že deaktivováním technologií jako soubory cookies můžeš přijít o možnost využívat Služby Riotu v plném rozsahu, protože tyto služby pak nemusí fungovat tak, jak mají.

Sbalit


B. Analýzy a cílené reklamy

Shrnutí: Spolupracujeme se třetími stranami (například s poskytovateli obsahu, analytickými společnostmi a reklamními sítěmi), které nám pomáhají zlepšovat Služby Riotu a lépe pochopit, jak s nimi pracuješ. Pomáhají nám také podporovat naše marketingové kampaně. Tyto společnosti od tebe mohou shromažďovat data automaticky v souvislosti s tvou návštěvou.


Rozbalit

Kromě technologií, které používáme my, mohou při tvém užívání Služeb Riotu používat své vlastní soubory cookies a podobné nástroje i jiné společnosti. Mezi ně patří i partneři, které jsme pověřili poskytováním služeb naším jménem (např. webová analýzy), a třetí strany poskytující specifický obsah (například YouTube videa) či nabídky (například reklamy z reklamních sítí) zahrnuté ve Službách Riotu. Na základě společného použití těchto nástrojů můžeme získat konkrétní či obecné analýzy.

Například využíváme třetí strany poskytující analytické služby (jako Google Analytics), které nám pomohou vyhodnocovat používání Služeb Riotu a vytvářet za tímto účelem analýzy. Spolupracujeme také s reklamními společnostmi za účelem podpory našich marketingových kampaní, abychom ti mohli zobrazovat reklamy odpovídající tvým zájmům (například na základě tvé aktivity ve Službách Riotu či při návštěvách jiných online služeb). Tyto společnosti mohou nastavit a používat své vlastní soubory cookies a obdobné technologie ke sběru údajů o online aktivitách napříč webovými stránkami a službami.

Někteří poskytovatelé analýz a reklamní společnosti ti dávají možnost přímo na jejich stránkách určit, jakým způsobem mohou údaje shromažďovat a používat. Pro více informací o odhlášení z Google Analytics klikni sem. Souhrnný seznam reklamních a analytických partnerů třetích stran fungujících v rámci Služeb Riotu, a informace o tom, jak můžeš zakázat použití těchto technologií a v jakém rozsahu, najdeš tady. V určitých případech můžeš zakázat používání těchto technologií na stránkách http://www.aboutads.info nebo http://www.networkadvertising.org/choices/, případně v rámci EU nebo Kanady na stránkách http://www.youronlinechoices.eu/ a http://youradchoices.ca/. Další údaje o souborech cookies a podobných technologiích včetně podrobností o tom, jak je spravovat nebo vypnout, najdeš v našich Zásadách používání cookies.

Vezmi prosím na vědomí, že zákaz cílených reklam nemusí znamenat kompletní ukončení automatického shromažďování údajů v rámci používání Služeb Riotu, a tudíž tento zákaz neznamená, že ti bude zobrazeno méně reklam nebo že k jejich zobrazování již nebude docházet. Namísto toho ale nebudou zobrazené reklamy nadále cílené na tebe, a tím pádem nemusí odrážet tvé zájmy.

Sbalit


C. Fanouškovské stránky na Facebooku

Shrnutí: Společnost Riot Games má oficiální fanouškovské stránky na Facebooku. Patří sem oficiální stránka Riot Games a fanouškovské stránky jednotlivých her. Facebook shromažďuje údaje z těchto stránek v souladu se svými zásadami ochrany soukromí a společnosti Riot Games poskytuje statistiky a přehledy, které nám pomáhají pochopit činnosti, které uživatelé na našich fanouškovských stránkách provádějí („statistická data”). Společnosti Facebook Ireland Limited („Facebook Ireland“) a Riot Games jsou společnými správci shromažďovaných statistických dat.


Rozbalit

Více informací o tom, jak Facebook shromažďuje statistická data a jaké údaje s námi sdílí, najdeš tady („statistická data ”). Druh statistických dat, která obdržíme od Facebooku ohledně našich fanouškovských stránek, zahrnuje informace o počtu a zapojení našich hráčů, o jednotlivých funkcí Služeb Riotu, které jsou podle uživatelů funkční nebo nefunkční, a statistiky a demografické údaje o uživatelích, kteří si naše stránky prohlížejí nebo na ně přispívají, a to například jejich věk, pohlaví a polohu. Základ naší spolupráce s Facebookem upravující rozdělení povinností týkajících se ochrany údajů v souvislosti se statistickými daty najdeš tady.

Společnost Facebook Ireland souhlasila s převzetím primární odpovědnosti za zpracování statistických dat. Proto se v případě dotazů nebo obav ohledně toho, jak jsou statistická data o tobě zpracovávána prostřednictvím fanouškovské stránky Riot Games na Facebooku, obrať nejdříve na společnost Facebook Ireland. Nicméně svá práva na ochranu údajů v souvislosti se statistickými daty můžeš uplatnit i vůči nám.

Sbalit

Zpět na začátek

III. ZPŮSOB, JAKÝM ÚDAJE POUŽÍVÁME A SDÍLÍME

Shrnutí: Tvé údaje používáme a sdílíme v souladu s právními důvody uvedenými níže za účelem lepšího poskytování, provozování, zdokonalování, pochopení, přizpůsobování, podpory a obchodování Služeb Riotu.



A. Právní základ

Shrnutí: Tvé údaje používáme a sdílíme (i) za účelem poskytování služeb dle Podmínek poskytování služby, (ii) na základě tvého souhlasu, (iii) za účelem našeho oprávněného zájmu našem či oprávněného zájmu třetích osob (například zajištění bezpečnosti a příslušného zabezpečení či poskytování služeb na míru) a (iv) na základě jiných právních důvodů.


Rozbalit

Při shromažďování, používání, sdílení a dalším zpracovávání údajů o tobě vycházíme z několika právních důvodů vzhledem k účelům popsaným v tomto oznámení. Tyto právní důvody zahrnují:

  • nezbytné zpracování za účelem plnění Podmínek poskytování služby a poskytování Služeb Riotu;

  • udělený souhlas se zpracováním, který můžeš kdykoliv odvolat;

  • zpracování za účelem splnění zákonných povinností společností Riot Games či soudních nařízení a rovněž z důvodů uplatnění a výkonu právních nároků;

  • příležitostně z důvodu ochrany životně důležitých zájmů tvých nebo třetích osob;

  • pokud je to nezbytné ve veřejném zájmu; a

  • pokud je to nezbytné za účelem oprávněných zájmů společnosti Riot Games nebo třetích stran, kterými jsou například návštěvníci, uživatelé nebo partneři.

Pro informace o tom, jaké konkrétní právní důvody uplatňujeme při používání údajů o tobě, klikni na Použití informací a Sdílení tvých informací.

Sbalit



B. Použití informací

Shrnutí: Údaje, které shromažďujeme (individuálně nebo v kombinaci s dalšími údaji shromážděnými podle tohoto oznámení), nám pomáhají provozovat naši obchodní činnost, poskytovat a zdokonalovat a efektivně propagovat naše produkty a služby a komunikovat s tebou. Konkrétní procesy, jak používáme tvé údaje se často odvíjejí od toho, jakým způsobem se rozhodneš Služby Riotu používat.


Rozbalit

Mezi nejběžnější příklady toho, jak používáme údaje patří:

  • Poskytování Služeb Riotu, odpovídání na dotazy, vyřizování požadavků a zpracovávání transakcí (například pomoc se založením účtu, hledání zápasu a řešení problémů přes Hráčskou podporu). Tyto činnosti provádíme s cílem spravovat náš smluvní vztah s tebou, případně abychom splnili zákonnou povinnost (např. v souvislosti s platebními transakcemi), nebo s ohledem na náš oprávněný zájem (například poskytování Služeb Riotu dětem, které nedosahují zákonné věkové hranice pro uzavření smlouvy);

  • Usnadnění přístupu ke Službám Riotu jejich přizpůsobením podle tvých specifických potřeb, například pomocí funkce převodu textu na hlas nebo hlasu na text v případě zrakové nebo sluchové vady. Tyto údaje používáme s tvým souhlasem, který jsi nám poskytnul k tomuto konkrétnímu účelu. Tento souhlas můžeš kdykoli odvolat.

  • Zajištění a přizpůsobení naší vzájemné komunikace, například zasíláním důležitých oznámení ohledně účtu nebo propagačních sdělení, která by tě mohla dle našeho názoru zajímat (pro podrobnosti o správě komunikačních možností se podívej do Tvé volby a ovládací prvky níže). Tyto činnosti provádíme s tvým souhlasem, nebo pokud na tom máme oprávněný zájem (například propagace Služeb Riotu a rozvoj tvého zájmu o naše služby prostřednictvím personalizovaných zpráv), nebo za účelem plnění smlouvy uzavřené s tebou v případě oznámení týkající se tvého účtu;

  • Spravování průzkumů, soutěží, sázek a podobných nabídek (např. k potvrzení tvé způsobilosti zúčastnit se soutěže nebo k zaslání ceny v případě výhry). Tyto aktivity provádíme za účelem plnění našeho smluvního vztahu s tebou nebo v případě našeho oprávněného zájmu (například propagace Služeb Riotu a rozvoj tvého zájmu o ně);

  • Monitorování, analýza, ochrana, testování a zdokonalování našich služeb a provozu (například měření výkonu Služeb Riotu, sledování vzorců o používání a oprava chyb). Tyto aktivity provádíme za účelem plnění našeho smluvního vztahu s tebou, splnění zákonné povinnosti (například zabezpečit Služby Riotu) a/nebo z důvodu našeho oprávněného zájmu (například pochopení způsobu využívání Služeb Riotu, jejich zabezpečení, zdokonalování a vyvíjení nových produktů);

  • Výzkum a lepší pochopení Služeb Riotu a jejich používání (včetně spolupráce se třetími stranami, jako například univerzitami). Tyto aktivity provádíme s tvým souhlasem a/nebo z důvodu našeho oprávněného zájmu (například pochopení způsobu použití Služeb Riotu, jejich zabezpečení, zdokonalování, vývoj nových produktů a pochopení dopadu a dosahu Služeb Riotu);

  • Propagace produktů a služeb a měření efektivity těchto propagačních kampaní. Tyto aktivity provádíme s tvým souhlasem nebo z důvodu oprávněného zájmu našeho nebo našich partnerů (poskytování marketingových produktů a služeb našich i jiných společností a pochopení efektivity našich marketingových kampaní);

  • Personalizace poskytovaných Služeb Riotu, včetně zobrazování obsahu nebo funkcí vyhovujícím tvým zájmům (více na Analýza a cílené reklamy). Tyto aktivity provádíme s tvým souhlasem nebo z důvodu našeho oprávněného zájmu (např. vylepšení Služeb Riotu díky větší personalizací);

  • Zlepšení a poskytování aktualizací Služeb Riotu (například aktualizace našich her a vydávání nových funkcí). Tyto aktivity provádíme za účelem plnění našeho smluvního vztahu s tebou, ze zákonné povinnosti nebo z důvodu našeho oprávněného zájmu (např. pochopení způsobu využívání Služeb Riotu, jejich zabezpečení, zdokonalování a vyvíjení nových produktů a pochopení dopadu a dosahu Služeb Riotu);

  • Provozování a rozšiřování naší obchodní činnosti. Tyto aktivity provádíme za účelem plnění našeho smluvního vztahu s tebou, ze zákonné povinnosti nebo z důvodu našeho oprávněného zájmu na provozování a rozšiřování naší obchodní činnosti; a

  • Zjednodušování použití Služeb Riotu nebo jejich vzájemného používání, sdílení na sociálních sítích a související funkce (například podpora funkce chatu a diskuzních fór). Tyto aktivity provádíme s tvým souhlasem nebo z důvodu našeho oprávněného zájmu (např. zvýšení angažovanosti zákazníků do našich produktů a Služeb Riotu).

Údaje můžeme také používat, zpřístupňovat a uchovávat, pokud je to nezbytné nebo vhodné, z důvodu zákonné povinnosti, oprávněného nebo veřejného zájmu nebo k ochraně životně důležitých zájmů tvých nebo jiné osoby, například k:

  • Dodržování příslušných právních předpisů nebo v případě soudního sporu (například v případě nařízení výkonu rozhodnutí soudem nebo jinými veřejnými či vládními úřady);

  • Zajištění bezpečného provozu Služeb Riotu (např. zmaření útoků na naše systémy);

  • Ochraně hráčů a třetích stran (například při snaze předejít vážnému zranění nebo trestnému činu); a

  • Ochraně našich vlastních práv, majetku a aktivit (například při vymáhání našich smluv a podmínek -- včetně Podmínek poskytování služby a uplatňování dostupných nápravných prostředků nebo omezování škod, které nám mohou vzniknout).

Sbalit



C. Sdílení informací

Shrnutí: Tvé kontaktní údaje (jako například tvou e-mailovou adresu nebo adresu bydliště) nepředáváme třetím stranám, se kterými nemám žádný smluvní vztah, bez tvého vědomí, a to kromě výjimek uvedených v tomto oznámení (například za účelem vymáhání Podmínek poskytování služby, zabezpečení Služeb Riotu nebo pokud je to po nás požadováno na základě zákona nebo v rámci soudního řízení). Údaje, které nejsou kontaktními údaji (například tvé jméno Vyvolávače, historii zápasů, herní statistiky a další souhrnné nebo anonymní údaje), sdílíme i veřejně prostřednictvím Riot Games API.

Pokud někdy přestaneme poskytovat Služby Riotu nebo některou jejich část (například pokud dojde k odkupu společnosti nebo k její invazi Yordly), tvé údaje můžeme předat kupujícímu. A na závěr nezapomeň, že vše, co sdílíš na sociálních sítích (například v chatu nebo diskuzních fórech), je veřejné --dávej si prosím pozor, jak sítě používáš!


Rozbalit

Shromážděné údaje sdílíme s pobočkami a dceřinými společnosti ovládanými Riot Games, které nám poskytují služby, abychom Služby Riotu provozovali plynuleji a abychom jim mohli zajistit podporu a zdokonalovat je (např. zjednodušení převodu účtů a poskytování Hráčské podpory v tvém místním jazyce). Jelikož jsme celosvětová společnost, tvé údaje mohou být předávány nebo uchovávány mimo zemi tvého bydliště (viz Mezinárodní zpracování dat). Pro více informací o entitě, případně entitách Riot Games, které spravují tvé údaje a jsou za ně odpovědné klikni na Kontaktuj nás níže.

Údaje sdílíme také s poskytovateli služeb jednajícími naším jménem pro účely uvedené v tomto oznámení (viz III. B. výše). Například pokud ve Službách Riotu něco koupíš, tvé údaje ohledně platby sdílíme s entitami, které jsme pověřili zpracováním plateb a poskytováním podobných finančních služeb (např. zabránění podvodům). Mezi další běžné příklady patří partneři, kteří nám pomáhají uchovávat data, odesílat marketingové e-maily a poskytovat služby Hráčské podpory, pomáhají nám s výzkumem a analýzou našich služeb (jako výzkumné instituce nebo univerzity), a sociální sítě nebo aplikace třetích stran, které mohou být propojeny s našimi produkty nebo se Službami Riotu. V některých případech smíme tvé údaje předat našim profesionálním poradcům (kteří jsou někdy nezávislými ‘správci dat’), jako například právníkům a účetním (například při vymáhání smlouvy uzavřené s tebou).

Pokud údaje sdílíš veřejně prostřednictví interaktivních funkcí, které spravujeme, jako je například fórum a chat, měj na paměti, že tyto údaje budou viditelné i ostatním. Vyhrazujeme si právo (ale nezavazujeme se k tomu) monitorovat, jakým způsobem tyto funkce používáš, za účelem vymáhání Podmínek poskytování služby a platných požadavků na chování hráčů (blíže zde Chat a chování hráčů a Anti-Cheat a prevence podvodů). Budeš-li chtít z diskusního fóra nebo jiné podobné funkce spravované Riot Games odstranit své osobní údaje, Kontaktuj nás.

Tvé osobní údaje můžeme zpřístupnit v případě reorganizace, sloučení, prodeje, joint venture, postoupení, převedení nebo jiné transakce zahrnující celou naši společnost nebo její část, její majetek či akcie (včetně případného bankrotu nebo podobné situace). V takových případech tedy mohou být tvé údaje součástí majetku převáděného na nabyvatele (tj. nového vlastníka).

Upozorňujeme tě, že tvé jméno ve hře (například jméno Vyvolávače) a herní statistiky (jako například historie zápasů, item builds a průměrný počet zabití a smrtí) si mohou zobrazit ostatní uživatelé a lze je sdílet ve hře a mimo hru s hráči a dalšími třetími osobami. To zahrnuje také údaje sdílené s vývojářskou komunitou League of Legends prostřednictvím Riot Games API, aby její členové mohli přispívat k zvyšování zážitků ze hry.

Tvé osobní údaje můžeme zpřístupnit v případě reorganizace, sloučení, prodeje, joint venture, postoupení, převedení nebo jiné transakce zahrnující celou naši společnost nebo její část, její majetek či akcie (včetně případného bankrotu nebo podobné situace). V takových případech tedy mohou být tvé údaje součástí majetku převáděného na nabyvatele (tedy nového vlastníka) v souladu s oprávněným zájmem Riot Games na zapojení do takových transakcí a na provozování a rozšiřování naší obchodní činnosti.

Údaje můžeme používat, zpřístupňovat a uchovávat také za účelem:

  • Zajištění souladu s platnými právními předpisy nebo v rámci soudního řízení (například rozhodnutí soudů, donucovacích orgánů nebo jiných veřejných či vládních úřadů), včetně za účelem sledování našeho oprávněného zájmu;

  • Zajištění bezpečného provozu Služeb Riotu (například zmaření útoků na naše systémy), s ohledem na oprávněný zájem společnosti Riot Games, hráčů a třetích stran související se zabezpečením a zajištěním bezpečného prostředí Služeb Riotu;

  • Ochrany hráčů a třetích stran (k prevenci vážného zranění nebo trestných činů), s ohledem na oprávněný zájem společnosti Riot Games, hráčů a třetích stran související se zabezpečením a zajištěním bezpečného prostředí Služeb Riotu; a

  • Ochrany našich vlastních práv, majetku a provozu (například při vymáhání našich smluv a podmínek -- včetně Podmínek poskytování služby a uplatňování dostupných nápravných prostředků nebo při omezování škod, které nám mohou vzniknout) s ohledem na oprávněný zájem společnosti Riot Games související s ochranou, zachováním a s vymáháním práv společnosti.

Sbalit



D. Chat a chování hráčů

Pověřili jsme naše hráče, aby nám v rámci her pomohli zajišťovat soulad s našimi zásadami (včetně například Etického kodexu Vyvolávače) souvisejícími s určitým chováním ve hře. Hráči se například mohou navzájem nahlašovat a zasílat popisy jejich činností a aktivit ve hře, což nám pomáhá určovat, zda nahlášené chování porušuje pravidla a postupy upravující chování hráčů, a rozhodovat o případných důsledcích (například pozastavení nebo zrušení účtu nebo omezení chatu).

Rovněž také zaznamenáváme, uchováváme a vyhrazujeme si právo monitorovat (ale nezavazujeme se k tomu) chat a podobné údaje o herních interakcích po dobu, kterou na základě vlastního uvážení určíme jako přiměřenou k odhalování a prevenci nežádoucího chování, vymáhání našich pravidel a zásad a rozvíjení pozitivnější herní komunity pro naše hráče. Tyto aktivity provádíme za účelem plnění našeho smluvního vztahu s tebou, ze zákonných povinností (například zabezpečit Služby Riotu) nebo z důvodu našeho oprávněného zájmu (například pochopení způsobu využívání Služeb Riotu, jejich zabezpečení a zdokonalování).

K podpoře této činnosti používáme jak manuální (např. povolení hráčům, aby takové chování nahlašovali prostřednictvím Hráčské podpory), tak automatizované (např. strojové učení – tzv. Machine learning) nástroje a techniky.

K monitorování dodržování našich zásad vyvíjíme vzorce nevhodného chování (například slovní napadání, projevy nenávisti, podvádění, urážení a nadávání), které považujeme za zakázané chování. Činíme tak na základě analýzy skutečného chování v rámci Služeb Riotu. Tyto vzorce nevhodného chování hodnotíme a na základě jejich závažnosti určujeme různé důsledky (např. pozastavení nebo zrušení účtu nebo omezení chatu) pro hráče. Pokud si na tvé chování bude stěžovat jiný hráč, naše automatizované nástroje použijí tyto vzorce nevhodného chování a hodnotící systém a porovnají je s tvým chováním v průběhu času a pokud ses dopustil/a nevhodného chování, rozhodnou o důsledcích. To nám primárně pomáhá prosazovat naše pravidla a zásady, zabezpečovat Služby Riotu, odhalovat neoprávněnou aktivitu a zabraňovat jí a udržovat konkurenceschopnou integritu našich her.

Náš proces vyřizování stížností ti umožňuje podat proti rozhodnutí odvolání. V takovém případě ti zašleme zprávu obsahující hodnotící postup a metodu, ze kterých rozhodnutí vychází, společně s několika radami, jak se takového chování v budoucnu vyvarovat. Pokud budeš stále nespokojený/á, můžeš požádat o přezkoumání případu jednou z našich pověřených osob, která vydá konečné rozhodnutí na základě dostupných důkazů.

Buď prosím k ostatním hráčům laskavý/á, dodržuj naše zásady chování hráčů (včetně našich Podmínek poskytování služby) a vždy si dávej pozor na to, co sdílíš v chatu!




E. Anti-Cheat a prevence podvodů

Vždy usilujeme o to, abychom hráčům mohli nabídnout férový, zábavný a soutěživý herní zážitek v rámci Služeb Riotu. Naše Podmínky poskytování služby přísně zakazují používání neoprávněných programů třetích stran, které interagují se Službami Riotu, včetně modů, hacků, cheatů, skriptů, botů, trenérů a automatizačních programů. Když si založíš nebo použiješ účet Riot Games, nakoupíš u nás, hraješ naše hry nebo se Služby Riotu jiným způsobem používáš, můžeme použít Anti-Cheat a jiné technologie k prevenci podvodů, které mohou činit automatická rozhodnutí (například pozastavení nebo zrušení účtu nebo omezení chatu) na základě údajů, které o tobě shromáždíme nebo od tebe získáme (více zde Údaje, které shromažďujeme). Tyto aktivity provádíme za účelem plnění našeho smluvního vztahu s tebou, z důvodu plnění zákonných povinností (např. zabezpečit Služby Riotu) nebo z důvodu našeho oprávněného zájmu (například pochopení způsobu využívání Služeb Riotu, jejich zabezpečení a vylepšování).

K monitorování dodržování našich zásad Anti-Cheat a prevence podvodů vyvíjíme vzorce nevhodného chování (například vzorce cheatování, podvodů), které považujeme za zakázané chování. Činíme tak na základě analýzy skutečného chování v rámci Služeb Riotu. Tyto vzorce nevhodného chování hodnotíme a na základě jejich závažnosti určujeme různé důsledky (např. pozastavení nebo zrušení účtu nebo omezení chatu) pro hráče. Naše automatizované nástroje použijí tyto vzorce nevhodného chování a hodnotící systém a porovnají je s tvým chováním v průběhu času a pokud ses dopustil/a nevhodného chování, rozhodnou o důsledcích. To nám primárně pomáhá prosazovat naše pravidla a zásady, zabezpečovat Služby Riotu, odhalovat neoprávněnou aktivitu a zabraňovat jí a udržovat konkurenceschopnou integritu našich her.

Náš proces vyřizování stížností ti umožňuje podat proti rozhodnutí odvolání. V takovém případě ti zašleme zprávu obsahující hodnotící postup a metodu, ze kterých rozhodnutí vychází, společně s několika radami, jak se takového chování v budoucnu vyvarovat. Pokud budeš stále nespokojený/á, můžeš požádat o přezkoumání případu jednou z našich pověřených osob, která vydá konečné rozhodnutí na základě dostupných důkazů.

Zpět na začátek

IV. WEBOVÉ STRÁNKY A SLUŽBY TŘETÍCH STRAN

Shrnutí: Za účelem zdokonalování tvého zážitku ze hry umožňujeme interakce se třetími stranami, avšak toto naše oznámení se nevztahuje a ani se nemůže vztahovat na subjekty, které nevlastníme, neovládáme nebo neinstruujeme. Nejsme schopni zaručit, že se ostatní nezávislé třetí strany budou řídit stejnými pravidly jako my, takže než jim poskytneš jakékoli údaje, pečlivě si prosím přečti jejich vlastní zásady a pravidla.


Rozbalit

Existuje několik způsobů, jak při své návštěvě můžeš sdílet údaje s webovými stránkami nebo službami jiných třetích stran, například:

  • Externí odkazy. Kliknutím na odkazy na externí webové stránky nebo služby třetí strany může daný provozovatel shromažďovat, používat a sdílet tvé údaje v souladu se svými vlastními zásadami (ne těmi našimi). Uvedením odkazu na služby třetí strany či umožnění zobrazení jejich odkazu neznamená, že souhlasíme s jejich postupy.

  • Integrace účtu. Služby Riotu používají rozhraní, která ti během tvé návštěvy umožňují používat jiné webové stránky, aplikace nebo obdobné služby třetích stran, a to prostřednictvím tvého Riot Games účtu nebo účtu, který sis u těchto třetích stran vytvořil/a. Spolupracujeme například se společnostmi provozujícími sociální média, aby ti mohli poskytovat funkce pro sociální sdílení a spojení (jako tlačítko „Líbí se mi“ od Facebooku a jiné widgety). Tyto funkce mohou shromažďovat údaje o jejich užívání a užívání Služeb Riotu tvou osobou a mohou ke správnému fungování používat technologie jako soubory cookies. Způsob, jakým společnosti třetích stran jako Facebook zpracovávají a spravují tvé údaje, se řídí jejich vlastními zásadami.

  • Soubory cookies a související technologie Služby Riotu obsahují soubory cookies, web beacons a další běžné technologie, které nám pomáhají shromažďovat a analyzovat údaje související s tvou návštěvou (více zde Údaje, které shromažďujeme automaticky). Třetí strany (například poskytovatelé analytických služeb nebo reklamní sítě) mohou v rámci Služeb Riotu vytvářet a používat vlastní sledovací technologie. V takovém případě odpovídají za to, že tyto technologie používají způsobem popsaným ve svých vlastních zásadách ochrany soukromí. Souhrnný seznam našich reklamních a analytických partnerů fungujících v rámci Služeb Riotu, a informace o tom, jak můžeš zakázat použití jejich technologií, najdeš tady.

  • Naše fanouškovské stránky na Facebooku. Společnost Riot Games má oficiální fanouškovské stránky na Facebooku. Patří sem oficiální stránka Riot Games a fanouškovské stránky jednotlivých her. Facebook shromažďuje data z těchto stránek v souladu se svými zásadami ochrany soukromí a společnosti Riot Games poskytuje statistiky a přehledy, které nám pomáhají pochopit druhy činností, které uživatelé na našich fanouškovských stránkách vykonávají. Pro více informací viz Fanouškovské stránky na Facebooku

V případě dotazů nebo obav ohledně postupů třetích stran se obraťte přímo na ně.

Sbalit

Zpět na začátek

V. MEZINÁRODNÍ ZPRACOVÁNÍ DAT

Shrnutí: Jsme celosvětová herní společnost s pobočkami po celém světě. Pokud používáš naše služby , tvé údaje mohou být zpracovány kdekoliv, kde provozujeme obchodní činnost my nebo naši partneři, a to včetně Spojených států.


Rozbalit

(1) PROVOZOVÁNÍ SLUŽEB RIOTU. V závislosti na tom, kde se nacházíš, jsou Služby Riotu provozovány společností Riot Games nebo jejím jménem z následujících zemí:

  • v případě Riot Games, Inc. a Riot Games Merchandise, Inc. ze Spojených států;

  • v případě Riot Games, LLC z Japonska;

  • v případě Riot Games Services PTE. LTD. ze Singapuru; a

  • v případě Riot Games Ltd. a Riot Games Ireland Merchandise Ltd. z Irska.

Pro získání důležitých informací o tom, jakými právními předpisy se řídí tvé používání Služeb Riotu a případné spory s Riot Games, klikni zde Podmínky poskytování služby. Koukni na Kontaktuj nás pro informaci o tom, která Riot Games entita, případně entity, spravují a odpovídají za tvé údaje.

(2) PŘESHRANIČNÍ PŘEVOD DAT A JEJICH UCHOVÁVÁNÍ. Shromažďované údaje můžeme zpracovávat a uchovávat kdekoliv, kde působíme my nebo naši partneři, a to včetně Spojených států, Turecka, Rumunska, Ruska, jihovýchodní Asie a Jižní Ameriky. V těchto zemích nemusí být zavedena stejná úroveň ochrany dat jako tam, kde žiješ ty. Za určitých okolností mohou mít přístup k tvým osobním údajům soudy, donucovací orgány, regulační orgány i bezpečnostní orgány těchto zemí. Zavedli jsme a udržujeme rámec pro převod informací mimo zemi jejich shromažďování odpovídající platným právním předpisům a tomuto oznámení, a to například díky dodržování programu Privacy Shield mezi EU a USA a mezi Švýcarskem a USA společností Riot Games, Inc. (viz Naše certifikace Privacy Shield) a využití Standardních smluvních doložek při převodu informací mimo EHS a VB (další údaje o standardních smluvních doložkách EU zobrazíš kliknutím sem). Pokud máš zájem o jejich kopii, Kontaktuj nás. Rovněž je možné, že tvé údaje budeme muset převést, abychom ti Služby Riotu mohli poskytovat v souladu s Podmínkami poskytování služby. Používáním Služeb Riotu souhlasíš s tím, že tvé údaje můžeme převést (a zpracovávat je tam) do jiných zemí mimo tu, ve které máš bydliště, přičemž tyto země mohou mít odlišná pravidla pro ochranu soukromí.

(3) NAŠE CERTIFIKACE PRIVACY SHIELD. Společnost Riot Games, Inc. se účastní programu Privacy Shield mezi EU a USA a mezi Švýcarskem a USA, přičemž společnosti Riot Games byla vydána certifikace potvrzující dodržování podmínek tohoto programu. Společnost Riot Games, Inc. se zavázala, že na všechny přijaté údaje o hráčích a uživatelích, na které se vztahují právní předpisy upravující ochranu osobních údajů členských zemí Evropské unie (EU) a Švýcarska, bude v rámci programu Privacy Shield aplikovat příslušné principy tohoto programu. Další údaje o programech Privacy Shield a naší certifikaci najdeš v seznamu programu Privacy Shield Ministerstva obchodu USA. [https://www.privacyshield.gov/list]

V rámci programu Privacy Shield nese společnost Riot Games, Inc. odpovědnost za zpracování osobních údajů, které obdrží a které následně předává třetí straně jednající jejím jménem jako zástupce. Riot Games, Inc. dodržuje principy programu Privacy Shield u všech přenosů osobních údajů z EU a Švýcarska, včetně ustanovení o odpovědnosti za předávané údaje.

Ve vztahu k osobním údajům obdrženým nebo předaným v souladu s pravidly programu Privacy Shield podléhá společnost Riot Games, Inc. kontrole orgánů Federální obchodní komise USA. V určitých situacích může být po společnosti Riot Games vyžadováno, aby zveřejnila osobní údaje na základě zákonných požadavků veřejných orgánů, včetně za účelem splnění požadavků národní bezpečnosti nebo požadavků na výkon práva.

Pokud máš nevyřešenou záležitost ohledně soukromí nebo používání údajů, která nebyla uspokojivě vyřešena, kontaktuj poskytovatele řešení sporů se sídlem v USA (bezplatně), a to na adrese https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Za určitých podmínek, které jsou podrobněji popsány na webu programu Privacy Shield [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], můžeš po vyčerpání ostatních prostředků řešení sporů zahájit arbitráž.

Sbalit

Zpět na začátek

VI. VAŠE VOLBY A JEJICH KONTROLA

Shrnutí: Můžeš si vybrat z několika variant, jak budeš Služby Riotu využívat a jakým způsobem budeme tvé údaje zpracovávat. Jelikož s námi můžeš komunikovat mnoha různými způsoby, konkrétní možnosti kontroly často závisí na povaze našeho vztahu (resp. naší komunikace).


Rozbalit

Mnoho Služeb Riotu můžeš používat i bez založení účtu nebo bez nákupu produktů a služeb či jakéhokoliv jiného poskytnutí svých údajů společnosti Riot Games jako například jména nebo e-mailu. Pokud se rozhodneš Služby Riotu navštívit nebo používat, obecně platí, že tvé osobní údaje budeme uchovávat tak dlouho, dokud budeš mít aktivní účet nebo dokud to bude potřebné pro poskytování Služeb Riotu a provozování naší obchodní činnosti (včetně oprávněných účelů, jako je splnění našich zákonných povinností, vedení účetnictví a záznamů, předcházení podvodům, řešení sporů a vymáhání našich smluv a podmínek, jako je toto oznámení a Podmínky poskytování služby), s výjimkou případů, kdy zákon povoluje nebo vyžaduje delší dobu uchovávání.

Přesná doba uchovávání tvých osobních údajů závisí na povaze údajů, důvodu, proč je potřebujeme, a relevantních zákonných nebo provozních požadavků na jejich uchování. Při stanovení této doby zohledňujeme faktory jako požadovanou minimální dobu uchovávání stanovenou zákonem nebo dobu doporučenou jako osvědčenou praxi, období, během kterého lze v souvislosti se smlouvou nebo jinou záležitostí uplatnit nárok, to, zda jsou osobní údaje úplné nebo pseudonymizované, a další relevantní kritéria. Například, doba uchovávání vztahující se na tvé osobní údaje potřebné k tomu, aby ti mohly být poskytovány Služby Riotu (například přístup ke hře), je omezena dobou trvání tvého účtu. Po vymazání tvého účtu společnost Riot Games odstraní relevantní údaje shromažďované k tomuto účelu (resp. poskytování služby), ale určité osobní údaje (například jméno Vyvolávače) si pro další stanovené účely, jako např. zabezpečení a odhalování podvodů, ponechá. Záznamy chatů a jejich historie jsou uchovávány po dobu dvou let od jejich vzniku. Společnost Riot Games tak díky tomu může řádně vyšetřit porušení pravidel a zásad, jakými jsou např. podvod, nežádoucí chování, cheatování a jiné škodlivé chování.

Shromažďování údajů, které s třetími stranami sdílíš, můžeš omezit, například tím, že nepropojíš svůj Riot Games účet se službami třetích stran (více zde Webové stránky a služby třetích stran).

Hráčům nabízíme možnost volby ohledně typů sdělení, která budou od společnosti Riot Games dostávat. Pokud si zvolíš, že od nás chceš dostávat marketingové a propagační e-maily, ale později si to rozmyslíš, jednoduše se „odhlásíš“ podle instrukcí v příslušném e-mailu. Tyto volby se nevztahují na povinné zprávy, které jsou součástí Služeb Riotu, například důležitá oznámení týkající se tvého účtu.

Služby Riotu mají také mnoho vestavěných nástrojů, které hráčům pomáhají s přímou kontrolou jejich údajů. Například můžeš mazat staré příspěvky na diskuzních fórech, ztišovat nebo vypínat funkci hlasového chatu a měnit další předvolby v nastavení svého účtu. Pokud s některými těmito možnostmi potřebuješ poradit, Kontakuj nás.

Mnoho internetových prohlížečů ti umožňuje odmítat, spravovat a mazat soubory cookies. Změnou nastavení svého prohlížeče můžeš spravovat i další podobné technologie, jako HTML5 (více zde Údaje, které shromažďujeme automaticky).

Pokud nechceš využívat služby, které analytické a reklamní společnosti v rámci Služeb Riotu poskytují, můžeš se z jejich používání odhlásit na http://www.aboutads.info nebo http://www.networkadvertising.org/choices/, případně v rámci EU nebo Kanady na http://www.youronlinechoices.eu/ a http://youradchoices.ca/, nebo pokud žiješ v Austrálii, na adrese http://www.youronlinechoices.com.au. Souhrnný seznam reklamních a analytických partnerů působících v rámci Služeb Riotu, a informace o tom, jak můžeš zakázat použití těchto technologií a v jakém rozsahu, najdeš tady.

Pokud máš obavy ohledně toho, jak s tvými údaji zacházíme, nebo pokud máš zájem požádat o přístup, opravu, aktualizaci, omezení nebo odstranění svých osobních údajů, vznést námitku vůči jejich zpracování nebo se od takového zpracování odhlásit, odvolat svůj souhlas s používáním tvých údajů nebo pokud bys chtěl/a požádat o kopii svých osobních údajů, abys je mohl/a zaslat jiné společnosti (v rozsahu, v jakém ti to umožňují platné právní předpisy), Kontaktuj nás nebo navštiv privacy.riotgames.com a postupuj podle pokynů. Tvé právo vznést námitku se vztahuje i na případy, kdy tvé údaje zpracováváme za účelem přímého marketingu, k plnění úkolů ve veřejném zájmu nebo k prosazování oprávněných zájmů našich nebo třetí strany. Více informací o tom, jak požádat o přístup k informacím o svém účtu, najdeš tady a pokyny ke zrušení účtu najdeš tady.

Pokud svůj souhlas odvoláš (včetně souhlasu pro marketingové účely), nebude mít toto odvolání vliv na zákonnost našeho dosavadního zpracování tvých údajů.

Před zpracováním výše uvedených žádostí tě můžeme požádat o ověření tvé identity (například přihlášením se k tvému účtu nebo sdělením určité informace, která nám pomůže potvrdit, že jsi opravdu vlastníkem daného účtu) a také můžeme požadovat platbu v případech, kdy je to zákonem povoleno. Upozorňujeme, že pokud nás požádáš o odstranění osobních údajů nebo o ukončení jejich zpracovávání, může to mít za následek pozastavení nebo zrušení účtu, pokud jsou tyto údaje nezbytné k poskytování Služeb Riotu (na tuto skutečnost tě obvykle upozorníme při shromáždění informací), a tudíž nebudeš mít k těmto Službách Ritu nadále přístup. Určité údaje spojené s tvým účtem můžeme také uchovávat z důvodu plnění našich zákonných povinností, vedení účetnictví a záznamů, předcházení podvodům, řešení sporů a vymáhání našich smluv a podmínek, jako je toto oznámení a Podmínky poskytování služby.

Pokud se nacházíš v v EHS/VB, můžeš podat stížnost u úřadu pro ochranu osobních údajů v EU/VB/EHS příslušného pro tvou zemi nebo území, kde k údajnému porušení platných právních předpisů o ochraně údajů dojde. Vedoucí dozorový úřad nad společností Riot Games podle GDPR je Irská komise pro ochranu osobních údajů (viz www.dataprotection.ie).

Sbalit

Zpět na začátek

VII. BEZPEČNOST

Shrnutí: Zavazujeme se zabezpečit údaje hráčů a splnit naše povinnosti v souladu s platnými právními předpisy o ochraně osobních údajů, i přesto však nemůžeme zcela zaručit absolutní zabezpečení všech shromažďovaných údajů. Tím, že se rozhodneš s námi (nebo momentálně s kýmkoliv online) sdílet své údaje, bereš na vědomí toto riziko.


Rozbalit

K ochraně tvých údajů před neoprávněným přístupem, jejich použitím nebo zpřístupněním během jejich přenosu i uchovávání používáme patřičné fyzické, technické a organizační bezpečnostní opatření. K uchovávání údajů například používáme počítačové systémy s omezeným přístupem do kontrolovaných zařízení (šifrování). Také používáme technologie jako enkrypce a hashing k ochraně některých údajů, které shromažďujeme.

Nicméně vezmi prosím na vědomí, že u žádného serveru, komunikační sítě či přenosu dat přes internet nelze zaručit 100% bezpečnost. Výjimkou nejsou ani Služby Riotu. Nemůžeme zaručit bezpečnost údajů přenášených prostřednictvím Služeb Riotu a nezaručujeme, že dokážeme zabránit ztrátám údajů nebo jejich zneužití.

Je jen na tobě, zda s námi své osobní údaje chceš sdílet; pokud ano, bereš na vědomí, že tak činíš s vědomím tohoto nebezpečí.

Sbalit

Zpět na začátek

VIII. AKTUALIZACE A REVIZE

Shrnutí: Tyto zásady budeme průběžně aktualizovat, abychom tě lépe informovali o tom, jak nakládáme s údaji o hráčích.


Rozbalit

Toto oznámení o ochraně soukromí budeme průběžně aktualizovat tak, aby reflektovalo změny v technologiích, právních předpisech nebo naší obchodní činnosti, či tak učiníme z jakýchkoli dalších důvodů, které uznáme za vhodné či nezbytné. V případě provedení změn aktualizujeme datum „Poslední úpravy“ na začátku tohoto oznámení a zveřejníme provedení změny v rámci Služeb Riotu. Pokud provedeme podstatné změny oznámení nebo způsobu zpracování údajů o hráčích, poskytneme ti další dodatečné sdělení (jako například zřetelným zveřejněním oznámení o změnách v rámci Služeb Riotu před nabytím platnosti, nebo ti zašleme oznámení přímo).

Doporučujeme ti, abys toto oznámení pravidelně kontroloval/a a seznámil/a se se všemi změnami od tvé poslední návštěvy. Pomůže ti to lépe pochopit tvůj vztah s Riot Games včetně způsobů, jak zpracováváme tvé údaje.

Sbalit

Zpět na začátek

IX. KONTAKUJ NÁS

V případě otázek nebo námitek týkajících se hry (např. potíže s přístupem k tvému účtu, fakturační záležitosti, dostupnost skinů nebo jiného obsahu, hlášení chyb a podobných technických závad, námitky ohledně banů, smazání účtu, nahlášení hráče apod.), kontaktuj náš tým Hráčské podpory tady. Tady se také můžeš podívat na stránku Hráčské podpory pro aktuální údaje a příručky k odstraňování problémů.

V případě otázek ohledně tohoto oznámení nebo našich postupů ohledně nakládání s osobními údaji, nám je prosím zašli prostřednictvím emailu na adresu privacy@riotgames.com nebo poštou na adresu uvedenou níže.

Pro EU/VB/EHS/Singapur: S dotazy nebo obavami ohledně ochrany soukromí se obrať na našeho pověřence pro ochranu osobních údajů na adrese dpo@riotgames.com.


KONTAKTY PRO NAŠI VYDAVATELSKOU ČINNOST:

Pokud žiješ kdekoliv v Severní, Střední nebo Jižní Americe (s výjimkou Brazílie):


Riot Games, Inc.
Attn: Legal Department
12333 West Olympic Blvd.
Los Angeles, CA 90064
USA

Pokud žiješ v Japonsku:


Riot Games, LLC
Attn: Legal Department
Roppongi Hills Mori Tower 34F
6-10-1, Roppongi, Minato-ku,
Tokio 106-6134
Japonsko

Pokud žiješ v SEA:


Riot Games Services PTE. LTD.
Attn: Legal Department
51 Bras Basah Rd, #05-01, S5008 & S5009,
Singapur 189554

Pokud žiješ v EHS, VB nebo Švýcarsku:

Tvé údaje jsou společně spravovány společnostmi:


Riot Games Ltd.
Attn: Legal Department
PO Box 11989
Dublin 2
Irsko

a


Riot Games, Inc.
Attn: Legal Department
12333 West Olympic Blvd.
Los Angeles, CA 90064
USA

Společnost Riot Games Ltd. nese v rámci svého vztahu s Riot Games, Inc. primární odpovědnost za tvé údaje (včetně zajištění souladu s právními předpisy upravujícími ochranu osobních údajů) a je oprávněna provádět rozhodnutí týkající se tvých údajů. Jedná se o tvůj primární kontakt, ale svá práva na ochranu osobních údajů můžeš uplatnit jak vůči ní, tak vůči společnosti Riot Games, Inc.

Pokud žiješ kdekoliv jinde, včetně Brazílie:


Riot Games Ltd.
Attn: Legal Department
PO Box 11989
Dublin 2
Irsko


KONTAKTY PRO OBCHOD S MERCHEM:

Pokud žiješ v USA, Kanadě, Brazílii, Hongkongu, Singapuru, na Tchaj-wanu, v Austrálii nebo na Novém Zélandě:


Riot Games Merchandise, Inc.
Attn: Legal Department
12333 West Olympic Blvd.
Los Angeles, CA 90064
USA

Pokud žiješ v EHS, VB nebo Švýcarsku:

Tvé údaje jsou společně spravovány společnostmi:


Riot Games Ireland Merchandise Ltd.
Attn: Legal Department
PO Box 11989
Dublin 2
Irsko

a


Riot Games Merchandise, Inc.
Attn: Legal Department
12333 West Olympic Blvd.
Los Angeles, CA 90064
USA

Společnost Riot Games Ireland Merchandise Ltd. nese v rámci svého vztahu s Riot Games Merchandise, Inc. primární odpovědnost za tvé údaje (včetně zajištění souladu s právními předpisy upravujícími ochranu osobních údajů) a je oprávněna provádět rozhodnutí týkající se tvých informací. Jedná se o tvůj primární kontakt, ale svá práva na ochranu osobních údajů můžeš uplatnit jak vůči ní, tak vůči společnosti Riot Games Merchandise, Inc.

Pokud žiješ v Turecku nebo Rusku:


Riot Games Ireland Merchandise Ltd.
Attn: Legal Department
PO Box 11989
Dublin 2
Irsko

Zpět na začátek


TRUSTe